Naturfællesskab i landsbyen

Blomstereng

NATURFÆLLESSKAB I LANDSBYEN

Et projekt fra Landsbyrådet i Rebild Kommune for alle landsbyer i kommunen

Naturfælleskab i Landsbyen har til formål at sætte fokus på naturen og skabe nye fællesskaber i de 34 landsbyer i Rebild Kommune. Projektet skal sætte landsbyernes naturværdier i fokus og skabe interesse omkring landsbyerne ved at vise styrken i naturværdier og fællesskaber og dermed fremme tilflytningen til landsbyerne i Rebild Kommune.

Projektet blev officielt skud i gang med et arrangement i Gravlev d. 5. april 2019, hvor Landsbyrådet overrakte borgmesteren banneret "Bi-venlig kommune". Projektet  med udsåning af blomster i landsbyen har nemlig betydet at Rebild Kommune officielt er udnævnt som bivenlig kommune. 

Der er allerede 13 landsbyer med i projektet.

Alle landsbyer i Rebild Kommune har mulighed for at få etableret en blomstereng, der kan være et nyt fælles uderum i landsbyen. Enten på fælles områder, kommunale eller private jordstykker.

Man får naturligvis hjælp til at finde et område i landsbyen til blomsterengen. Frøblandinger, der passer til jordtypen og hjælp til at etablere blomsterengen.

Der er også mulighed for at lave forskellige aktiviteter i landsbyen i forbindels med projektet. Det kan fx være:

  • Oplæg fra naturvejledere som fortæller om hvorfor vild natur er vigtig.
  • Fang en sommerfugl sammen med en sommerfugleekspert
  • Byg et insekthotel
  • Lav et krydderurtebed
  • Bålmad i det fri
  • Kursus i le-slåning

I kan læse mere om de forskellige aktivitetstilbud ved at klikke her.

Sådan melder du din landsby til

Alle landsbybeboere kan tilmelde landsbyen til projektet. Måske har du allerede et stykke jord i tankerne. Vi kan hjælpe med at finde ejeren og finde ud af, om det må bruges. Ejer du selv jorden, tilmelder du bare arealet.

Vil du vide mere?

Så er du velkommen til at kontakte Kersten Bonnen på  tilf.: 20 53 20 83 eller mail: kersten@himmerlandsbyen.dk

Hvem står bag projektet?

Landsbyrådet i Rebild Kommune er initiativtager til projektet. De har allieret sig med Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Biavlerforening, Rebild Kommune og Bæredygtig Læring.