Naturspor - fotokunstudstilling

Naturspor - fotokunstudstilling
3. oktober 2019

Naturspor i Guldbæk

Kunstnergruppen Karlsvognen, der er en sammenslutning af lokale kunstnere i Guldbæk har eksisteret i 5 år. Gruppen består p.t. af 4 aktive medlemmer: Birgit Christensen, Marianne Uhrenholt, Ruth Uhrenholt og Charlotte Klemmensen, der sammen har stået for en række udstillinger og events listet på gruppens tilhørende CV. Udstillingen Naturspor er resultat af naturfotokonkurrence afholdt i Guldbæk i foråret 2019 og er kurateret af Karlsvognen. En større mængde billeder fra lokal fotosafari, hvor fotoguide Bodil Tejg Krunderup instruerede i mobilfotografiets kunst blev indsendt af deltagere til vores fotokonkurrence, mere præcist blev 46 billeder uvildigt bedømt af Karlsvognen og en ekstern bedømmer. Udstillingen viser de 19 bedste naturbilleder, der blev udvalgt og siden forstørret til formatet 60 x 80 cm.

Billederne blev ferniseret til åbning af Rebild Kulturuger i Guldbæk ved Guldbæk Løbet og Guldbæk byfest 7. september 2019. Under Guldbæk Løbet var der desuden på Guldbæk Friskole publikumsafstemning blandt de udstillede billeder, hvor 95 personer deltog i konkurrence om at vinde et juletræ ved afstemningen. 1., 2. og 3. pladsen blev afsløret og præmieret til byfesten efterfølgende, hvor vinderens fik egen fotostat overrakt. Vinderbillederne er udlånt er ejerne og vises også her på udstillingen. Førstepladsen gik til Mie Ravn for billedet fra Greversvad Islandsheste på Gammel Viborgvej, andenpladsen gik til Carsten Lynghøj for billedet af Enggårds skovhytte i i Guldbæk, mens tredjepladsen gik til Jane Eliasen for billedet af stenbrud med mos i Abildgårds skov i Guldbæk. Alle de udstillede naturbilleder fra Guldbæk-omegn er taget med smartphone. Billederne er minimalt redigerede. Der er givet tilladelse til, at billederne må udstilles. Udstillingen er støttet af Landbyrådet i Rebild.

Billederne er frem til februar 2020 udstillet i Rebildcenterets nye tårn, hvor efter de skal videre til andre udstillingssteder.

Se flere billeder fra udstillingen i billedgalleriet her på siden.